Wat zijn spookvolgers en hoe vermijd je ze op Instagram? (2023)

Pagina-inhoud

Je denkt misschien dat je je volgers op Instagram stevig vast moet houden en ze nooit meer los moet laten, toch? Dat is wat gezond verstand zegt. Nou, als het gaat om spookvolgers, is dat niet het geval. Ghost-volgers zijn als lelijk onkruid in je prachtige bloementuin; niet alleen zorgen ze ervoor dat uw pagina er slecht uitziet, maar ze kunnen ook uwInstagram-betrokkenheidspercentagedoorje pagina spammen. Je moet dit onkruid zo snel mogelijk doden!

In dit artikel ga ik je vertellen wat deze spookvolgers precies zijn en hoe je ze kunt vinden om ze kwijt te raken. Dus blijf dit artikel tot het einde lezen.

Wat zijn de spookvolgers?

Ze hebben veel namen, geesten, lurkers, spookaccounts en spookvolgers. Simpel gezegd kunnen we deze definitie voor hen gebruiken:

“Een spookvolger is een volledig inactief account. Het zal je berichten niet leuk vinden, reacties achterlaten, je verhalen bekijken of je DM'en.

Sommige mensen noemen ze nepvolgers; je moet er echter rekening mee houden dat elke nepvolger een spookvolger is, maar andersom is niet altijd waar.

Dus, hoe krijg je spookvolgers?

Ghost-volgers kunnen op de volgende manieren je account binnensluipen:

 • Instagram-volgers kopen die meestal nep zijn
 • Instagram-bots gebruiken
 • Heb mensen als volgers die hun accounts hebben verlaten (ja, soms maken mensen gewoon nepaccounts aan om anderen te spammen!)

Hoe het ook zij, je moet alle spookvolgers opsporen en ze zo snel mogelijk uit de weg ruimen! Waarom? Laten we eens kijken.

Gerelateerd artikel:Instagram-volgers versus volgen: hoe krijg je de ideale verhouding?

Zijn Ghost-volgers slecht voor mijn account?

Absoluut! Ghost-volgers kunnen de reputatie van uw account schaden en uw betrokkenheidspercentage verzwakken, wat de belangrijkste statistiek is als het gaat om het runnen van een pagina.

U kunt zich afvragen, deze accounts lijken onschadelijk omdat ze niets doen. Nou, dit is precies het probleem.

Laten we eens kijken hoe het betrokkenheidspercentage wordt berekend om een ​​duidelijker beeld te krijgen van dit probleem.

Er is geen vaste formule om het betrokkenheidspercentage te berekenen, maar de meeste mensen beschouwen deze als volgt:

"(Het aantal vind-ik-leuks + het aantal reacties) / het totale aantal volgers."

Sommige mensen tellen zelfs spaargeld en aandelen mee in de teller, omdat deze twee factoren steeds belangrijker worden. Maar één ding verandert nooit, de noemer zal altijd het totale aantal volgers zijn.

Aan de andere kant dankzij het steeds veranderendeInstagram-algoritme, zien gebruikers nu de berichten van de accounts waarmee ze het meest betrokken zijn. Dit betekent dat wanneer je berichten verschijnen in de feed van je spookvolgers en ze er niet mee bezig zijn, Instagram je berichten de volgende keer waarschijnlijk voor hun feed zal verbergen.

Maar dat is niet het enige probleem; het echte probleem is dat Instagram dit doet voor alle andere accounts. Dit betekent dat Instagram deze onverschilligheid opvatte als een signaal dat je inhoud niet boeiend genoeg is en het steeds minder probeert te laten zien in de feeds van alle volgers.

Dat is behoorlijk afschuwelijk, nietwaar? Dus hoe meer spookvolgers je hebt, hoe meer schade je pagina aanricht. Daarom moet u de bestaande vinden, verwijderen en vervolgens voorkomen dat ze u in de toekomst volgen.

Laten we eens kijken hoe u dit precies kunt doen.

Hoe Ghost-volgers op Instagram te vermijden?

Om te voorkomen dat je spookvolgers op je Instagram-account hebt, moet je ze eerst herkennen.

Zoals hierboven vermeld, is de kans groot dat deze accounts bots of nepaccounts zijn. Open je Instagram-volglijst en kijk of je er rare gebruikers tussen kunt vinden.

Wat bedoel ik met raar account?

 • Ze hebben meestal geen profielfoto.
 • Ze hebben geen berichten gedeeld.
 • Hun namen zijn niet echt.

Overweeg deze om te voorkomen dat u spookvolgers aantrekt:

1- Koop nooit volgers

Ik weet het, het is verleidelijk, je betaalt $ 20 voor 1K volgers en ze leveren het binnen één dag. Maar u moet weten dat bijna al deze accounts nep zijn! Je Instagram-account ziet er misschien cool uit met een groot nummer naast de volger, maar iedereen kan zien dat ze nep zijn wanneer ze een van je berichten bekijken.

2- Gebruik of koop nooit een bestaand Instagram-account

Een andere fout die kan leiden tot het verkrijgen van een groot aantal spookvolgers, is het gebruik van een reeds bestaand Instagram-account in de hoop dat het je woord gemakkelijker maakt, aangezien het al wat publiek heeft gekregen. Je moet weten dat de mensen die die pagina volgden misschien geen fan zijn van de nieuwe pagina.

Deze volgers kunnen je ontvolgen, of erger nog, je gewoon in hun volgers houden en je negeren.

Ook kan Instagram erachter komen dat je een account hebt gekocht en je verbannen wegens het schenden van de gebruiksvoorwaarden.

3- Koop geen likes en reacties voor je berichten

Het is mogelijk om alleen reacties en vind-ik-leuks te kopen voor één Instagram-bericht. Je zou kunnen denken dat dit niet schadelijk is om te doen. Maar het is slechts een tijdelijke oplossing voor uw gebrek aan betrokkenheid, en het zal niet blijven duren. Lees het volgende waarin ik je vertel over de beste manier om betrokkenheid te krijgen. Maar eerst moet je de bestaande spookvolgers verwijderen.

Als je een beperkt aantal volgers hebt, kun je ze één voor één controleren en handmatig verwijderen. Maar het wordt een saaie taak als je een aanzienlijk aantal volgers hebt. Dus, wat moet je doen?

Hoe kom ik van spookvolgers af?

Overweeg deze twee stappen om je Instagram vrij te maken van spookvolgers:

Stap 1- Gebruik de Ghost Followers-app om ze te vinden en op te ruimen

Gelukkig zijn er veel apps, zowel voor Android als voor iOS, die je helpen om spookvolgers te vinden en ze van je account te verwijderen. Typ gewoon "Instagram-spookvolgers" in de zoekbalk van Google Play of App Store om veel apps te zien die u helpen uw Instagram-app te detecteren en te verwijderen van spookvolgers.

Wat zijn spookvolgers en hoe vermijd je ze op Instagram? (1)

Enkele van de beste van deze apps zijn:

Wat zijn spookvolgers en hoe vermijd je ze op Instagram? (2)
 • Ontvolgers en spookvolgers - Inzicht in volgers
 • Ghost Unfollowers voor Instagram & Fake I.G. Schoon
 • Rapporten + volgersanalyse voor Instagram (Mobile X)

Sommige van deze apps hebben extra functies, zoals het analyseren van je Instagram-prestaties.

Stap 2- Gebruik AiGrow om echte resultaten te krijgen

Nu je account veilig en vrij is van spookvolgers, moet je het op een veilige en duurzame manier laten groeien. Een van de beste manieren om je Instagram te promoten is doorAiGrow gebruiken. Deze service geeft je direct en echt resultaat op Instagram.

Hoe? Laten we eens kijken wat deze app te bieden heeft.

AiGrow iseen Instagram-accountmanagerdie verschillende functies biedt, vanInstagram groeipakkettenen slimme Instagram-planner naar All-in-one biolink eneenvoudig uw DM-berichten volgen.

Een combinatie van deze tools kan je succes op Instagram garanderen. Een van de meest populaire diensten van AiGrow zijn de promotiepakketten. Het goede aan AiGrow is dat het niet uitmaakt hoeveel uw budget is en wat uw zakelijke niche is, AiGrow heeft het juiste groeiplan voor u.

Bekijk deze video om meer te weten te komen over AiGrow-plannen:

Omdat AiGrow je alleen echte en betrokken volgers oplevert, hoef je je geen zorgen meer te maken over de spookvolgers!

laatste woorden

In dit artikel heb ik je laten zien hoe spookvolgers verantwoordelijk zijn voor je gebrek aan betrokkenheid. Je ontdekte waarom je maar een verwaarloosbaar aantal likes en reacties krijgt, ondanks dat je veel volgers hebt. Onthoud dat het niet genoeg is om de spookvolgers te vinden en te verwijderen; je moet ervoor zorgen dat ze je account niet opnieuw vergiftigen. Daarom moet je hulp krijgen van een Instagram-groeiservice zoals AiGrow.

Dus waar wacht je op? Meld u gratis aan voor AiGrow!

Wat zijn spookvolgers en hoe vermijd je ze op Instagram? (3)

FAQs

Wat zijn spookvolgers en hoe vermijd je ze op Instagram? ›

Een Instagram ghost follower is een inactief of nep account dat een legitieme gebruiker volgt op het populaire social media platform, Instagram. De term 'ghost follower' is afgeleid van het feit dat deze accounts meestal stil zijn en zich nooit inlaten met de inhoud van de gebruiker of andere gebruikers.

Hoe verwijder je nep volgers? ›

Welke tools kun je inzetten.
 1. Influencer Marketinghub.com – Deze app is makkelijk om je account te checken op fake volgers. ...
 2. Cleaner for IG – Deze app helpt je met fake volgers te vinden en te deleten.
 3. My ghost followers. ...
 4. Social Audit pro – Dit is geen app maar software waar je best iets voor moet betalen.
Jan 10, 2019

Hoe kan ik iemand die mij volgt op Instagram verwijderen? ›

Als je account is ingesteld op privé, kun je mensen verwijderen uit je lijst met volgers op Instagram. Tik rechtsonder op je profielfoto om naar je profiel te gaan. Tik bovenaan op Volgers. Tik rechts van de volger die je wilt verwijderen op Verwijderen en tik vervolgens op Verwijderen om dit te bevestigen.

Welke unfollow app Instagram? ›

Unfollower Tracker op Instagram: Beste app om Instagram Unfollowers te volgen
 • Beste interface: FollowMeter. ...
 • Gemakkelijkst te gebruiken: Followers Tracker Pro. ...
 • Beste gratis app: Follow Cop.

Hoe bereik je veel mensen op Instagram? ›

Tips om meer volgers op Instagram te krijgen
 1. Post meer video's & Instagram Stories. ...
 2. Maak gebruik van IGTV. ...
 3. Werk samen met micro-influencers. ...
 4. Maak je captions langer. ...
 5. Reageer op posts van merken in jouw branche. ...
 6. Gebruik de juiste hashtags. ...
 7. Post wat vaker een selfie. ...
 8. Behandel je Instagram-account als een website.

Hoe herken je nep volgers? ›

Nep volgers bestaan uit accounts die geen profielfoto hebben, geen posts en alleen maar spam comments achterlaten bij anderen. Die comments bestaan uit onzinnige opmerkingen, emoji's of andere opmerkingen die niets te maken hebben met de post.

Kan je iemands nieuwe volgers zien? ›

Kun je iemands nieuwe volgers op Instagram zien? Helaas kun je iemands nieuwe volgers op Instagram niet zien in de app zelf. Instagram heeft veranderd hoe ze volgers vermelden voor andere gebruikers dan de eigenaar van het account.

Hoe kom je er achter wie je ontvolgt? ›

Zo kun je zien wie jou heeft ontvolgd

Maar gelukkig is er een manier om erachter te komen wie jou heeft ontvolgd! Daar heb je namelijk gewoon een app voor. Met Followers Track for Instagram, of soortgelijke apps in de App Store of op Google Play, kun je snel zien wie jou onlangs heeft ontvolgd op Instagram.

Wie zoekt mij op insta? ›

Kan ik zien wie mijn Instagram heeft bekeken? – Het eerlijke antwoord is: nee. Het is onmogelijk om je profielbezoeken op Instagram te zien. De app houdt je bezoekersaantallen niet bij.

Kan iedereen zien wie je volgt op Instagram? ›

Als je privé bent, kunnen mensen die je niet volgen niet zien wie je volgt. Er zal niets verschijnen in de lijst "volgers" op je profiel. Houd in gedachten dat dit alleen effectief zal blijken als de persoon voor wie u uw volgers wilt verbergen, u momenteel niet volgt.

Kunnen mensen zien dat je op hun Instagram hebt gekeken? ›

Kan ik zien wie mijn Instagram heeft bekeken? – Het eerlijke antwoord is: nee. Het is onmogelijk om je profielbezoeken op Instagram te zien. De app houdt je bezoekersaantallen niet bij.

Waarom ben ik gebanned op Instagram? ›

Accounts die zich niet houden aan onze richtlijnen voor de community worden uitgeschakeld. Als je denkt dat je account ten onrechte is uitgeschakeld, kun je ons vragen om het besluit opnieuw te beoordelen door de app te openen, je gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren en de instructies op het scherm te volgen.

Hoeveel volgers mag je per dag verwijderen? ›

Houd er wel rekening mee dat je maximaal 25 volgers per uur verwijdert, anders kan Instagram het als spam zien en je account blokkeren. Verwijder jij al regelmatig nepvolgers?

Hoeveel mensen kun je ontvolgen per dag? ›

Een nieuw account kan ongeveer 100 accounts per dag unfollowen of ongeveer 4 tot 5 accounts per uur. Een account dat meer dan 3 maanden oud is, kan tot 150 accounts per dag unfollowen of ongeveer 6 tot 7 accounts per uur.

Hoe kan ik mijn volgers op Facebook verwijderen? ›

Selecteer Mensen en vervolgens Volglijst. Selecteer naast de volger die je wilt verwijderen. Selecteer Verwijderen en nogmaals Verwijderen om te bevestigen.

Hoe zet je je volgers prive? ›

Je account privé maken:
 1. Tik rechtsonder op je profielfoto om naar je profiel te gaan.
 2. Tik bovenaan op .
 3. Tik op Wie je inhoud kan zien.
 4. Tik onder Accountprivacy op het selectievakje naast Privéaccount.
 5. Tik op Overschakelen naar privé om te bevestigen.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Amb. Frankie Simonis

Last Updated: 15/11/2023

Views: 5377

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Amb. Frankie Simonis

Birthday: 1998-02-19

Address: 64841 Delmar Isle, North Wiley, OR 74073

Phone: +17844167847676

Job: Forward IT Agent

Hobby: LARPing, Kitesurfing, Sewing, Digital arts, Sand art, Gardening, Dance

Introduction: My name is Amb. Frankie Simonis, I am a hilarious, enchanting, energetic, cooperative, innocent, cute, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.