Wat zijn Instagram Ghost-volgers en zijn ze schadelijk in 2023 - Boostmeup (2023)

Soms worden accounts op Instagram aangemaakt door bestaande gebruikers op het platform. Maar deze accounts die ze maken, zijn niet bepaald echte accounts.

Ze worden beschreven als nep- of botaccounts of gebruikers. Deze accounts worden vaak gemaakt om buitensporige activiteiten te genereren, zoals volgers, vind-ik-leuks en reacties op andere accounts.

Inhoud

 1. Wat zijn valse volgers op Instagram?
 2. Gebruikers herkennen met valse volgers op Instagram
 3. Wat zijn Ghost-volgers op Instagram?
 4. Wat is het effect van spookvolgers op mijn bedrijfspagina op Instagram?
 5. Heeft Ghost Followers invloed op mijn persoonlijke account op Instagram?
 6. Hoe Ghost-volgers op Instagram te identificeren
 7. Hoe krijgt een Instagram-account Ghost-volgers?
 8. Hoe verwijder ik Ghost-volgers?
 9. Hoe gaat Instagram om met spookvolgers?

Wat zijn valse volgers op Instagram?

Sommige gebruikers maken deze nepaccounts aan en verkopen ze vervolgens aan andere gebruikers op het platform, met name aan detailhandelsbedrijven die een brede volgersbasis nodig hebben om als middel te dienen om kopers van hun producten aan te trekken. Door deze nepvolgers te kopen, ziet hun bedrijf er gevestigd uit voor nietsvermoedende potentiële klanten.

Gebruikers herkennen met valse volgers op Instagram

In tegenstelling tot valse volgers,spookvolgers op Instagram zijn eigenlijk echte mensen met echte accounts die andere gebruikers volgenop de app. Deze gebruikers volgen echter gewoon andere gebruikers om verschillende redenen die ze kennen, waarschijnlijk gewoon voor de spanning.

Omdat spookvolgers, afgezien van het volgen van andere gebruikers, geen andere waarde toevoegen aan de accounts die ze volgen. Ze houden niet van of reageren niet op berichten van de gebruikers die ze volgen, en ze betrekken de gebruikers ook niet op een andere manier.

Wat zijn Ghost-volgers op Instagram?

In wezen zijn hun interacties met de gebruikers die ze volgen in wezen niet. Als gevolg hiervan kan hun impact op andere gebruikers die ze volgen als niets worden beschouwd. Ze worden ook wel inactieve gebruikers genoemd.

In andere weergaven kunnen je volgers op Instagram je inhoud ook gaan ghosten, en als gevolg daarvan tellen ze als ghost-volgers voor je account, maar in feite kunnen ze effectief andere gebruikers aanspreken. Enkele van de redenen waarom spookvolgers op gebruikers verschijnen, zijn onder meer;

 • Desinteresse in accountinhoud;

Het kan zijn dat uw account is verschenen in een van hun zoekopdrachten en dat ze het leuk vonden wat ze op uw pagina zagen, maar niet helemaal de diepte in gingen om te zien waar uw pagina echt over gaat of wat u doet.

Ze volgden je pagina en verlieten. Echter, na het zien van uw inhoud op hun feeds, realiseren ze zich vervolgens dat ze niet echt geïnteresseerd zijn in uw berichten, dus gaan ze er niet mee om. Geen likes, geen reacties, niets.

 • Uw inhoud wordt niet meer weergegeven in hun feed

Een andere reden waarom gebruikers andere gebruikers achtervolgen, is de mogelijkheid dat ze uw inhoud niet meer op hun startpagina zien, waardoor ze uw berichten niet meer kunnen gebruiken.

 • Spam-gebruiker

Het is ook mogelijk dat de gebruiker die je account heeft gevolgd een spamgebruiker is en als gevolg daarvan geen gebruik maakt van inhoud op Instagram.

Wat is het effect van spookvolgers op mijn bedrijfspagina op Instagram?

In een ideale situatie zou elke inhoud die u op uw pagina uploadt, of het nu foto's of video's zijn, door al uw volgers moeten worden betrokken, hetzij door likes of opmerkingen, of beide.

Deze ideale situatie geldt echter niet voor Instagram. Desalniettemin zou een aanzienlijk deel van uw volgers uw berichten op een of beide manieren moeten gebruiken.

Als bedrijf met een account op Instagram kan het gevaarlijk zijn om spookvolgers op het platform te hebben. Dit komt omdat de zichtbaarheid van accounts op Instagram toeneemt met een toename van de betrokkenheid en andere activiteiten op het platform.

Dus hoe meer een gebruiker foto's en video's uploadt naar de app en hoe meer die inhoud betrokken raakt door likes en reacties, hoe meer zichtbaarheid het account krijgt.

Impliciet suggereert Instagram het account aan meer gebruikers op het platform, zodat wanneer andere gebruikers zoekopdrachten uitvoeren met betrekking tot inhoud die op dat account is geüpload, het account hoog scoort in de zoekresultaten van deze andere gebruikers.

Voor een bedrijf is dit hard nodig om uw klantenbestand op het platform te laten groeien. Maar als een bedrijf consequent inhoud uploadt naar de app, zonder betrokkenheid te krijgen, zal de zichtbaarheid van het account laag zijn, en als gevolg daarvan kan het groeien van uw klantenbestand een uitdaging zijn.

Als gevolg hiervan is het voor zakelijke accounts op Instagram het beste om spookvolgers van hun pagina te verwijderen, om de valse indruk van een nepvolgersbestand, dat niet bestaat, weg te nemen.

Ook zal het verwijderen van spookvolgers op uw bedrijfspagina de paginabeheerder of bedrijfseigenaar helpen een feitelijk perspectief te krijgen van wat zijn/haar volgersbestand werkelijk vertegenwoordigt, en als gevolg daarvan goed inschatten welk niveau van berichtbetrokkenheid op het account kan worden verwacht.

Heeft Ghost Followers invloed op mijn persoonlijke account op Instagram?

Voor persoonlijke accounts die geen zakelijke accounts op Instagram zijn, zijn spookvolgers misschien niet zo schadelijk als voor zakelijke accounts.

Het kan zelfs een positief effect blijken te hebben in die zin dat, als de gebruiker niet echt veel geeft om betrokkenheid bij berichten, het enkele feit dat er een enorm aantal volgers op het account is, gemakkelijk meer volgers kan aantrekken en de gebruiker ook kan helpen een geverifieerd account op het platform te worden.

Hoe Ghost-volgers op Instagram te identificeren

Er zijn verschillende manieren waarop spookvolgers verschijnen op het volgersbestand van gebruikers op Instagram. Als u een sporadische stijging van uw volgersbestand opmerkt, zonder een evenredige toename van de betrokkenheid bij uw inhoud, is de kans groot dat u spookvolgers op uw pagina heeft.

Hoe krijgt een Instagram-account Ghost-volgers?

Er zijn verschillende manieren waarop een account op Instagram spookvolgers kan krijgen, een daarvan is via

 • Volger aankoop.

Dit betekent dat als je ooit in het verleden de methode hebt gebruikt om volgers op Instagram te kopen, de kans groot is dat je spookvolgers op je account hebt.

 • Spam-volgers

Het is ook mogelijk dat u ghost-volgers op uw account heeft gekregen via spamaccounts van andere gebruikers. Soms sturen gebruikers volgers met spam naar andere accounts op Instagram.

Dit kan gemakkelijk worden opgemerkt, wanneer u bijvoorbeeld merkt dat uw volgersbestand plotseling omhoog schiet en deze nieuwe volgers niet lijken op uw potentiële klanten of doelgroep.

 • Het inhuren van incompetente of schetsmatige dienstverleners

Een andere manier waarop u spookvolgers voor uw account had kunnen krijgen, is als u op enig moment een kwakzalver had ingehuurd om een ​​klus voor uw account te klaren.

Ze hebben uw account mogelijk gepositioneerd voor spookvolgers door blootstelling aan spamvolgers of door namens u volgers te kopen zonder uw medeweten.

 • Ongerichte weggeefacties uitvoeren

Sommige bedrijven, zoals moderetailmerken die weggeefacties aan hun klanten en potentiële klanten aanbieden om zowel meer activiteiten als een groter aantal volgers voor hun accounts te genereren, lopen vaak het risico om via dit proces spookvolgers te verwerven.

Het is bekend dat weggeefacties een effectief middel zijn om een ​​authentiek groter aantal volgers te genereren en engagementen voor een account te plaatsen.

Als de activiteiten rond de weggeefactie echter niet overeenkomen met uw merkdoelen of -doelen of als de weggeefactie niet goed wordt beheerd, kan dit onbedoeld een account plaatsen voor spookvolgers.

 • Niche-schakelaar

Niche-switch betekent eenvoudigweg wanneer gebruikers kernthema's of onderwerpen rond hun gebruikelijke inhoud wijzigen. Bijvoorbeeld een reisagent die gewend is te posten over nieuwe locaties en hun kansen, voor- en nadelen.

Maar verandert plotseling in het plaatsen van inhoud over een huidverzorgingsroutine, om welke reden dan ook. De eerste volgers die hun reisgidsinhoud gebruiken, kunnen ongeïnteresseerd raken in huidverzorgingsinhoud en als gevolg daarvan spookvolgers van het account worden.

 • Het algoritme van Instagram

Hoe ongelooflijk, onmogelijk of oneerlijk het ook mag klinken, soms kan het Instagram-algoritme de oorzaak zijn van spookvolgers op de accounts van sommige gebruikers.

Het algoritme is oorspronkelijk ontworpen om gebruikers en hun berichten bloot te stellen aan andere mogelijk geïnteresseerde gebruikers en zo authentieke zichtbaarheid en een volgersbestand te genereren. Het algoritme doet dit door middel van drie hoofdcriteria, namelijk

 • Wederzijdse belangen– dat wil zeggen, als de berichten van de gebruiker betrekking hebben op of vergelijkbaar zijn met andere berichten waarin bepaalde andere gebruikers geïnteresseerd zijn
 • recentheid– dit betekent hoe recent de berichten van de gebruiker zijn
 • Relatie- impliciet houdt het Instagram-algoritme rekening met hoe de gebruikers met elkaar in verband staan, hetzij via hun wederzijdse volgers of op andere manieren, voordat hun berichten worden voorgesteld.

Hoe authentiek ze alle drie ook lijken, soms werkt dit algoritme niet goed. Sommige gebruikers kunnen bijvoorbeeld genieten van berichten van uw gebruikersaccount, maar het algoritme stopt gewoon met het voorstellen van uw inhoud aan hen, simpelweg op basis van een niet-afgestemde relatie.

Waarschijnlijk hebben die gebruikers geen vergelijkbare volgers met jou of misschien heeft Instagram hen een aantal andere gebruikers voorgesteld die op jou lijken, maar niet precies dezelfde niche, en ze hebben als zodanig geweigerd die andere gebruikers te volgen. Daarom kan het algoritme stoppen met het voorstellen van uw inhoud aan hen, en als gevolg daarvan worden ze spookvolgers van uw account.

 • viraliteit

Als je bijvoorbeeld viraal bent gegaan op Instagram en een gebruiker die niet in je niche zit je inhoud opnieuw heeft gepost, kan je account worden blootgesteld aan andere gebruikers die niet bepaald geïnteresseerd zijn in je inhoud, maar je simpelweg hebben gevolgd op basis van de extra blootstelling die je kreeg door je berichten die viraal gingen.

 • Verkeerde inhoudsberichten

Je publiek of volgers zijn misschien niet bepaald geïnteresseerd in het soort inhoud dat je bijwerkt, en als gevolg daarvan gaan ze er niet op in.

Hoe verwijder ik Ghost-volgers?

Er zijn echter enkele bijzondere gevallen waarin het verwijderen van spookvolgers misschien niet de beste actie is die u kunt uitvoeren nadat u ze op uw account heeft herkend.

De reden is dat het onmogelijk is om een ​​account te hebben met nul spookvolgers op Instagram. Afhankelijk van uw inhoudsniche, is het algemene betrokkenheidspercentage op het platform ongeveer 3%.

Als u echter denkt dat uw spookvolgers te veel zijn en u ze wilt verwijderen, kunt u de service van applicaties van derden gebruiken om dit voor u te doen door ze aan uw account te koppelen.

De vangst hier is dat Instagram geen van deze applicaties van derden goedkeurt. Als gevolg hiervan kan het gebruik ervan bijwerkingen hebben, zoals het verbannen van uw account van het platform.

Hoe gaat Instagram om met spookvolgers?

Instagram ruimt af en toe spam en nepaccounts op. U zult merken wanneer dit gebeurt, door de vermindering van uw accountvolgers.

Het is beter om zonder deze volgers te zijn, omdat ze altijd spookvolgers zullen zijn en nooit echt betrokken zullen zijn bij uw inhoud.

Deze zijn allemaal niet relevant voor het onderwerp, dus heb ik ze verwijderd

FAQs

Why is no one seeing my Instagram posts 2023? ›

If you think the Instagram algorithm isn't picking up your content, follow these tips: respect community guidelines, get creative with Reels, schedule your posts at the right time for maximum reach, respond to comments and DMs, use the right hashtags, post consistently, and check your Instagram analytics.

What is the Instagram reels algorithm 2023? ›

Instagram Algorithm for Reels

In order to shift your content production process to maximize the Reels algorithm, here's what you need to do: Ensure all video content is cropped to 9:16. Videos should be 30 seconds or less. Optimize content to be quick, engaging, and entertaining.

How do you see ghost viewers on Instagram? ›

The Instagram ghost followers that are easiest to spot have no profile picture, no posts, and a high ratio of people-they-follow to followers. They may also have a username that looks like gibberish or is composed of random numbers.

What are the Instagram changes for 2023? ›

Major Instagram Updates To Look Out For In 2023!

Messages posted on Threads are limited to 500 characters, aligning with Twitter's concise format. Users can engage with posts by replying, reposting, and quoting others, mirroring the functionality found on Twitter.

What is the new Instagram algorithm for June 2023? ›

In 2023, the Instagram algorithm has backtracked, and the algorithm will now favor accounts that post daily. This is again why users are made, because posting daily means more work without pay incentives.

Why do my reels stop at 3000? ›

You don't post enough Reels

Don't expect to post one Reels and reach hundreds of thousands of people. Quite the opposite, the more you post, the higher your reach and engagement grow over time. For starters, you can try posting one Reels every week, gradually increasing the number.

When should I post on Instagram 2023? ›

The best times to post on Instagram are Mondays, Tuesdays, Wednesdays and Fridays between 9 a.m. and 1 p.m., generally. Similar to Facebook, the “off” hours are the early morning hours every day of the week, from midnight until 4 a.m. Instagram has grown a long way since its photo-only days.

How often to post on Instagram 2023? ›

Instagram: Post between 3 and 5 times per week. Instagram Stories: Post 2 times per day. Twitter: Post between 2 and 3 times per day. Facebook: Post between 1 to 2 times per day.

How many reels should I post a day? ›

A good rule of thumb is to treat reels like they are a part of your feed. You don't want to overload your followers' feeds with multiple reels a day, hoping that something lands with them. Create and post thoughtful and entertaining reels, but no more than once a day if you can help it.

What is the best time to put reels on Instagram? ›

Generally, the best time to post reels on Instagram is between 9 AM and 12 PM from Monday to Thursday.

Do reels get less likes than posts? ›

More Engagement – Instagram reels get 67% more engagement than standard Instagram videos. Posting more reels increases your chance of getting more likes and comments, compared to posting pictures only.

How do you know if someone has viewed your Instagram secretly? ›

The short answer is no. Instagram doesn't allow users to see who views their profile. So if you look through someone's profile and don't like or comment on a post, there's no way for them to know who sees their pictures.

Does removing fake followers help? ›

So, the main reasons you should delete fake followers with no regrets: They decrease your engagement rate. Brands don't like to work with influencers with high percent of bots.

How to know if someone stalks you on Instagram private account? ›

However, if people you find suspicious persistently like or comment on your Instagram pictures or stories, it is a strong indication that they are stalking you. Moreover, if a user interacts with your content but doesn't follow you, it is also a red flag.

How to make money on Instagram 2023? ›

Learnings: Make Money on Instagram
 1. Create sponsored posts for brands as an influencer.
 2. Become an affiliate and endorse different products.
 3. Be a virtual assistant to an influencer.
 4. Write captions for businesses.
 5. Sell poster photos and other virtual items.
 6. Sell your own physical goods.
 7. Sell dropshipped products.
Dec 9, 2022

Can you beat Instagram algorithm? ›

If you want to improve your ranking with the Instagram algorithm, the best thing you can do is drive as many interactions (likes, comments, saves, and clicks) as possible. And by building momentum with your existing community, you'll soon find your content surfaced to new audiences.

How do you fight Instagram algorithm? ›

How to Beat the Instagram Algorithm: 7 Proven Hacks
 1. Use Carousels. Now, the thing is that Instagram's algorithm doesn't have a specific command which favors carousels. ...
 2. Use a Good Analytics Tool. ...
 3. Utilize User Generated Content. ...
 4. Find The Right Hashtags. ...
 5. Collaborations and Partnerships. ...
 6. Build a Community.
Mar 15, 2023

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Eusebia Nader

Last Updated: 22/12/2023

Views: 5385

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Eusebia Nader

Birthday: 1994-11-11

Address: Apt. 721 977 Ebert Meadows, Jereville, GA 73618-6603

Phone: +2316203969400

Job: International Farming Consultant

Hobby: Reading, Photography, Shooting, Singing, Magic, Kayaking, Mushroom hunting

Introduction: My name is Eusebia Nader, I am a encouraging, brainy, lively, nice, famous, healthy, clever person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.