Online Radio-Suriname.nl - Luister naar Surinaamse radio, Hindoestaanse Radio (2024)

Color Radio

Welkom bij Color Radio op Radio-Suriname.nl. Om te luisteren naar lekkere muziek en de vetste tracks luister je naar Color Radio. Het is online te beluisteren of via de FM-frequentie 102.5.

Color Radio: Elke Dag een Kleurrijk Muzikaal Avontuur

Elke dag weer, wanneer je afstemt op Color Radio Suriname op FM 102.5, word je ondergedompeld in een levendige wereld van geluid en ritme die je dag op een unieke manier inkleurt.

Een van de meest opvallende kenmerken van Color Radio Suriname is de diversiteit aan muziekgenres die ze omarmen. Of je nu van hip-hop, reggae, soul, of traditionele Surinaamse klanken houdt, deze zender heeft het allemaal. Het is alsof je een doos met kleurpotloden opent en elke dag een andere tint ontdekt om je stemming te weerspiegelen.

Muziek voor Alle Smaken

Of je nu een fan bent van hip-hop, reggae, pop, of gewoon goede oude Surinaamse hits, Color Radio heeft het allemaal. Ze hebben een speciale plek voor elk muziekgenre, en je kunt elke dag een nieuwe muzikale ontdekking doen.

Een Stem voor Jou

Color Radio is niet alleen maar muziek; het is ook een platform waar je kunt horen over wat er gebeurt in Suriname. Van coole evenementen tot maatschappelijke projecten die het verschil maken, je blijft op de hoogte van wat er gebeurt in de gemeenschap.

Bovendien kunnen Surinaamse jongeren over de hele wereld Color Radio Suriname beluisteren via internetstreams. Zo blijf je altijd verbonden met de vibes van Suriname, waar je ook bent.

Dus, waar wacht je nog op? Stem af op FM 102.5 en ontdek de coole wereld van Color Radio. Het is niet zomaar een radiostation; het is jouw zender voor het dagelijks leven, jouw toegang tot de beste muziek, en een plek waar je kunt genieten van de coolste Zuid-Amerikaanse vibes. Enjoy!

Radio 9 Suriname

Radio 9 Suriname: The Boss FM: Luister naar de beste muziek op 98.9 Mhz (Paramaribo) via de live online stream. Radio 9 Suriname, ook wel bekend als The Boss FM, is een toonaangevend radiostation in Paramaribo, Suriname. Op de frequentie 98.9 Mhz biedt Radio 9 de luisteraars dagelijks een breed scala aan muziekgenres, variërend van pop, rock en reggae tot salsa, kaseko en overige Surinaamse muziek. Maar ook voor het laatste nieuws en actualiteiten kunt u terecht bij Radio 9.

Radio 9 Suriname heeft een trouwe luistergemeenschap opgebouwd dankzij de hoge kwaliteit van de programma’s en de gepassioneerde dj’s die altijd scherpe vragen kunnen stellen en ook altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws. Het station is vooral populair bij de jongere generatie, maar ook oudere luisteraars waarderen de muziekselectie en de interessante programma’s.

Naast muziek biedt Radio 9 Suriname ook diverse informatieve programma’s, waaronder nieuws, sport, politiek en entertainment. Met een team van ervaren en deskundige journalisten blijft Radio 9 Suriname op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in Suriname en daarbuiten. Zo worden de luisteraars op de hoogte gehouden van de laatste nieuws ontwikkelingen in Suriname.

Radio 9 Suriname heeft ook een sterke en actieve online community. Naast de website waar luisteraars kunnen streamen en informatie over programma’s en dj’s kunnen vinden is er ook nog een Facebookpagina. Het station heeft veel volgers op social media, waaronder op Facebook. Op Facebook heeft de zender meer dan 15.000 likes en meer dan 23.000 volgers. Er is ook een WhatsApp beschikbaar, waar luisteraars kunnen communiceren met de dj’s en live in contact kunnen komen met de medewerkers in de studio in Paramaribo. Dus om in contact te komen met de zender kunt u hun Facebookpagina bezoeken of hun Whatsappnummer gebruiken.

Kortom, als je op zoek bent naar de beste muziek en informatieve programma’s in Suriname, is Radio 9 Suriname – The Boss FM de ideale keuze. Stem af op 98.9 Mhz in Paramaribo en omstreken of bezoek de website en sociale media van Radio 9 Suriname voor meer informatie en om te luisteren naar hun geweldige programma’s.

Radio Immanuel

Radio Immanuel is een christelijke radiozender in Suriname die eigendom is van de Stichting Evangelische Radio- en Televisie Uitzendingen (ERTU). De zender begon haar uitzendingen in 1994 en heeft sindsdien een trouwe luisteraarsbasis opgebouwd. In dit artikel lees je meer over de geschiedenis van Radio Immanuel, hoe het zich onderscheidt van andere bekende radiozenders in Suriname, de thema’s die besproken worden in de uitzendingen, de doelgroep van de zender en de contactgegevens en socialmediakanalen.

Radio Immanuel begon haar uitzendingen in 1994 met als doel om het Evangelie te verspreiden en geestelijke ondersteuning te bieden aan de luisteraars. Sindsdien heeft de zender zich ontwikkeld tot een van de bekendste christelijke radiozenders in Suriname. De zender zendt programma’s uit in verschillende talen, waaronder Nederlands, Sranan Tongo, Engels, Hindi en Javaans.

Wat Radio Immanuel onderscheidt van andere bekende radiozenders in Suriname, is het feit dat het een non-profitorganisatie is die zich richt op het dienen van de gemeenschap. In plaats van zich te richten op commerciële belangen, richt Radio Immanuel zich op het delen van het christelijke geloof en het bieden van geestelijke ondersteuning aan de luisteraars. Hierdoor heeft de zender een unieke positie binnen het radiolandschap van Suriname.

Een ander opmerkelijk kenmerk van Radio Immanuël is dat het een interactieve zender is. Luisteraars kunnen bellen tijdens de uitzendingen om gebeden aan te vragen of vragen te stellen. Dit interactieve element zorgt voor een directe verbinding tussen de zender en de luisteraars en draagt bij aan een gevoel van gemeenschap onder de luisteraars.

De uitzendingen van Radio Immanuel richten zich voornamelijk op het verkondigen van het Evangelie en het bieden van geestelijke ondersteuning aan de luisteraars. De zender zendt ook programma’s uit over maatschappelijke onderwerpen zoals gezondheid en onderwijs, en er is ruimte voor muziekprogramma’s en talkshows. Het merendeel van de programma’s heeft echter een religieuze insteek.

Radio Immanuel richt zich op een breed publiek, ongeacht hun religieuze achtergrond. De zender biedt programma’s aan in verschillende talen, waardoor het in staat is om een diverse groep luisteraars te bereiken. De focus van de zender ligt echter op het verspreiden van het christelijke geloof en het bieden van geestelijke ondersteuning aan de luisteraars.

Mocht je vragen hebben over Radio Immanuel of wil je in contact komen met de zender, dan kun je terecht op de website www.radioimmanuel.com. Daarnaast kun je de zender volgen via de social mediakanalen Facebook en Instagram.

Andere bekende radiozenders in Suriname zijn onder andere Radio Amor, Radio 10 Suriname, Sky Radio Suriname, Apintie Radio, Radio ABC Suriname en Radio SRS Suriname.Hoewel er veel bekende radiozenders in Suriname zijn, kiezen veel luisteraars toch voor Radio Immanuel vanwege de unieke insteek van de zender. De focus op het delen van het christelijke geloof en het bieden van geestelijke ondersteuning spreekt veel mensen aan. Daarnaast is de diversiteit aan talen waarin programma’s worden uitgezonden een groot pluspunt voor de zender.

Kortom: Radio Immanuel is een bekende christelijke radiozender in Suriname die zich onderscheidt van andere radiozenders door zich te richten op het delen van het christelijke geloof en het bieden van geestelijke ondersteuning. De zender heeft een divers programma-aanbod en richt zich op een breed publiek. Mocht je in contact willen komen met de zender, dan kun je terecht op de website of via de socialmediakanalen van Radio Immanuel. Andere bekende radiozenders in Suriname zijn onder andere Radio Amor, Radio 10 Suriname, Sky Radio Suriname, Apintie Radio, Radio ABC Suriname en Radio SRS Suriname.

Rapar

Rapar live luisteren

Rapar staat voor Radio Paramaribo. Al vele jaren is dit station een begrip in Suriname. Met name onder de Hindoestaanse bevolking. In 2007 werd het vijtig jaren bestaan groots gevierd. De zender probeert een evenwicht tecreëren tussen de moderne muziek ende muziek van vroeger. Dit zorgt ervoor dat zowel jongeren en ouderen dagelijks met plezier naar Rapar luisteren. Wilfred Lionarons heeft de radio zender in 1957 opgericht. Hij is de persoon die de Surinaamse bevolking bij de zender wilde betrekken. Daarom kwam hij op het idee om de luisteraar verzoekplaten te laten aanvragen. Deze manier van radio maken wordt momenteel nog steeds toegepast binnen de Surinaamse zender. Onlangs heeft de zender een aantal conflicten gehad met de Stichting Auteursrechten Suriname. Sasur had beslag gelegd op de tegoeden en de bezittingen van de Surinaamse zender.Dit is inmiddels opgelost, doordat Rapar een licentie overeenkomst heeft gesloten. Dit is niet officieel erkend.

Radio Paramaribo

Rapar is een afkorting van Radio Paramaribo. Door de twee woorden samen te voegen is de naam van de radiozender tot stand gekomen. Het verwijst naar de hoofdstad van Suriname. Rapar is een dorp in India, maar de zender is niet vernoemd naar dit dorp.

Digitaal DBC

Onlangs kwam Rapar postief in het Surinaamse nieuws. De televisiezender van Rapar Broadcasting Network doet namelijk mee aan een pilot. De pilot betreft het uitzenden digitale televisie in Suriname. DBC doet samen met een andere zender van Telesur mee aan dit revolutionair project. Nog geen andere zenders bieden digitale uitzendingen in Suriname aan. Het resultaat van de pilot moet nog blijken. De resultaten zullen wel bepalen wat de vervolgstappen zullen worden van de digitale uitzendingen. Na de pilot zullen er in ieder geval vergunningenworden toegekent aan ATV en DBC.Er zit wel een groot verschil tussen de systemen die beide partijen aanbieden. De tv zender van Rapar Broadcasting Network maakt gebruik van het Europese systeem.

SASUR

Rapar heeft meegedaan in de strijd tegen de praktijken vanSasur. Dat deed de radiozender echter niet alleen. De Vereniging Radio en Televisie bedrijven in Suriname stond achter de zender. De media bedrijven hebben hun krachten gebundeld nadat Sasur een aantal zenders, waaronder Rapar, in het harnas had gejaagd. Dit resulteerde in een collectieve actie tegen Sasur. De VRTS was van mening dat Sasur de media branche aantastte en ontwikkelingen binnen de branche belemmerde. Sasur had enkel negatieve effecten op de Surinaamse entertainment wereld, aldus de VRTS.
De samenwerking tussen de mediabedrijven en de VRTS heeft zeker baat gehad. De rechterheeft halverwege 2014 de uitvoeringsbeschikking van Sasur ingetrokken. Sasur ging in hoger beroep, maar dat heeft geen invloed gehad op de eerdere uitspraak van de rechter.

Radio Brasa

Luister naar de online Live stream van Radio Brasa

Luister naar Radio Brasa en vergeet de winter, want deze zender brengt de zomer bij u thuis. Deze zender verbindt de Caribische landen met Nederland. Radio Brasa is een radiozender die zich focust op muziekstijlen die je op de gebruikelijke Nederlandse radiozenders niet hoort. De muziekstijlen focussen zich met name opCaribische muziek en op black music. Van reggae tot Zuid-Amerikaanse salsa en bachata. Dit maakt Radio Brasa uniek. De zender probeert de luisteraars mee op reis te nemen naar het Caribisch gebied. DeCaribische hits worden regelmatig afgewisseld met hedendaagse popmuziek. Zo hoor je op het ene moment een hit van Alicia Keys dat vervolgens wordt opgevolgd door een plaat van Kenny B. Radio Brasa heeft momenteel nog geen frequentie in de ether. Momenteel is het nog puur een internet radiozender die 7 dagen per week online te beluisteren is. Tijdens de uitzendingen is er regelmatig contact met de luisteraars. Op deze manier ontstaat er interactie met de luisteraars. Deze zijn overigens verspreid over de hele wereld. De luisteraars zijn woonachtig in Nederland, maar ook in de Zuid-Amerikaanse landen Suriname, Curacao en het eiland Sint Maarten. Radio Brasa is gevestigd in Rotterdam aan de Westzeedijk 80B. Op dit adres is de studio en de redactie gevestigd. Voorheen was deze zender gevestigd op een ander adres.

Radio Brasa gemist

Heeft u uw favoriete programma gemist? Dan kunt u via de website van Radio Brasa uw gemiste programma terug beluisteren. Het enige wat u hoeft te doen is de website te bezoeken en op gemist te klikken. Vervolgens kunt u het moment waarop uw favoriete radioprogramma uitgezonden wordt aanklikken. Als u dan op Play klikt kunt u luisteren naar het gemiste programma. Mocht u niet meer weten wanneer uw gemiste programma is uitgezonden? Dan kunt u gebruik maken van de filter functie. U kunt dat filteren op programma. Klik hier om naar de programma gemist pagina te gaan.

Radio Brasa Facebook

Naast een eigen website heeft Radio Brasa ook een Facebook pagina. Meer dan 3 duizend luisteraars hebben de Facebookpagina geliked. Middels de Facebookpagina is het voor de luisteraars mogelijk om berichten te versturen naar de studio. Op deze manier kunnen luisteraars in contact komen met de redactie. Op de Facebook pagina plaatst de redactie foto’s en filmpjes vanuit onder andere uit de studio. Klik hier om de Facebook pagina van Radio Brasa te bezoeken.

Sunrise FM

Beat FM 92.1

Dit is de nieuwe radiozender die DBSuriname u aanbiedt vanuit Paramaribo. Telefoonnummer:00597 426336

Caribbean FM

Radio Caribbean FM laat de zon schijnen in uw woonkamer. Wolken verdwijnen als sneeuw voor de zon wanneer u luistert naar Caribbean FM. Op deze zender wordt exotisch muziek uitgezonden. Sfeervol en gezellig! Muziek om van te genieten, maar vooral muziek om op te dansen. Voetjes van de vloer! Maar er zijn ook programma’s waarin serieuze onderwerpen worden besproken.

Caribbean FM wordt aangeboden door Salto. Dat een onderdeel is van de Publieke Omroep Amsterdam. Salto beschikt over de uitzendmachtiging van de Publieke Omroep. De zendtijd verdeelt Salto over verschillende radiozenders. Caribbean FM is dus eigenlijk een verzameling van meerdere radio- en programma makers. Carribean FM kunt u beschouwen als een overkoepelende benaming van meerdere exotische radiozenders. Deze zenders worden uitgezonden vanuit Amsterdam.

Dit initiatief wordt gefinancierd door de Nederlandse overheid vanuit cultureel belang. De programma’s moeten wel een toevoeging zijn voor de bewoners van Amsterdam. Er mag een specifieke doelgroep zijn, zoals mensen van Surinaamse afkomst die woonachtig zijn in Amsterdam of omgeving.

Met Caribbean FM brengt u Suriname en de Antillen bij u in huis! Luister naar nieuws uit Nederland, Suriname en de Antillen. Met een gevarieerd uitzendprogramma en een zeer gevarieerde doelgroep is het luisteren naar Caribbean FM het zeker waard!

Radio Mart

Radio Mart

Radio Mart wordt uitgezonden vanuit Amsterdam en is de deze stad en omstreken te ontvangen via de Radio FM. Wereldwijd is deze zender online te bereiken via internet. Deze zender mag zeker niet ontbreken tussen de andere zenders op deze website!

Radio Mart profileert zich als een multiculturele radiozender. De benaming is een creatieve samenvoeging van MultiCulturele Amsterdamse Radio/Televisie. De slogan van deze radiozender is ook creatief van aard. Het kan namelijk op meerdere manieren worden geïnterpreteerd:

      • Radio Mart zendt uit met liefde/gevoel
      • Radio Mart zendt uit vanuit de hoofdstad van Nederland (Amsterdam)

De radiozender kenmerkt zich op diverse gebieden. Het hecht veel waarde aan de interactie tussen/met de luisteraars. Middels deze weg kunnen er zaken worden besproken en discussies worden gevoerd. Iedereen kan zijn mening delen. Tijdens uitzendingen kunt u live contact opnemen met de studio. Daarnaast ontvangt Radio Mart regelmatig gasten die deelnemen aan bepaalde programma’s.

Maatschappelijke en culturele behoeftes staan bij deze zender hoog in het vaandel.Een van de doelstellingen is om de communicatie tussen de verschillende etnische bevolkingsgroepen in Nederland te bevorderen. Dit wordt allemaal mede mogelijk gemaakt dankzij de inzet van de vrijwilligers. Radio Mart is namelijk geen zender met een winstoogmerk.

De multiculturele radiozender is ooit opgericht door Nederlanders met een Surinaamse afkomst. Van oorsprong was de Surinaamse bevolking daarom de doelgroep van de zender. In loop der jaren is hier een lichte verandering in ontstaan. De radiozender heeft de doelgroep uitgebreid naar meerdere culturele minderheden binnen de Nederlandse gemeenschap. Etnische minderheden worden bereikt door het divers programma aambod. Daarnaast is dit ook te merken aan de diverse muzieksoorten.

Ondanks het feit dat radio Mart alleen binnen Amsterdam via de ether te ontvangen is wordt er ook buiten deze omgeving naar de zender geluisterd. Zelfs in Paramaribo zíjn er mensen die luisteren naar Radio Mart. Dit is mogelijk dankzij de online stream van radio Mart. De stream is natuurlijk via dit portaal te beluisteren.

SCCN Smooth FM

Online Radio-Suriname.nl - Luister naar Surinaamse radio, Hindoestaanse Radio (2)

SCCN Radio bestaat inmiddels 16 jaar.Sinds de oprichting in 2000 richt SCCN zich op de jongeren van Suriname. U kunt hierluisteren naar Surinaamse en Internationale popmuziek. Van dancehall, reggaeton tothip hop. Naast muziek richt SCCN zichook op sport en entertainment.

Rudisa Holding NV. is de maatschappij die SCCN Radio mogelijk maakt.Naast radio uitzendingen verzorgtSCCN ook televisie. Het beheert en produceert de programma uitzendingen vanuit hun eigen studio’s. De SCCN studio’s zijn gevestigdte Paramaribo.

De radio uitzendingen die SCCN verzorgt zijn internationaal online te beluisteren. Daarnaast zijn de uitzendingen via de ether te ontvangen.In het noorden van Paramaribo kunt u afstemmen op radio SCCN via de frequentie 104.1 FM. Ook in de overige dichtbevolkte gebieden van Suriname is SCCN via de ether te ontvangen.

Stop SCCN Smooth FMReload SCCN Smooth FM

Online Radio-Suriname.nl - Luister naar Surinaamse radio, Hindoestaanse Radio (3)

SCCN Radio bestaat inmiddels 16 jaar.Sinds de oprichting in 2000 richt SCCN zich op de jongeren van Suriname. U kunt hierluisteren naar Surinaamse en Internationale popmuziek. Van dancehall, reggaeton tothip hop. Naast muziek richt SCCN zichook op sport en entertainment.

Rudisa Holding NV. is de maatschappij die SCCN Radio mogelijk maakt.Naast radio uitzendingen verzorgtSCCN ook televisie. Het beheert en produceert de programma uitzendingen vanuit hun eigen studio’s. De SCCN studio’s zijn gevestigdte Paramaribo.

De radio uitzendingen die SCCN verzorgt zijn internationaal online te beluisteren. Daarnaast zijn de uitzendingen via de ether te ontvangen.In het noorden van Paramaribo kunt u afstemmen op radio SCCN via de frequentie 104.1 FM. Ook in de overige dichtbevolkte gebieden van Suriname is SCCN via de ether te ontvangen.

Online Radio-Suriname.nl - Luister naar Surinaamse radio, Hindoestaanse Radio (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kelle Weber

Last Updated:

Views: 5826

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kelle Weber

Birthday: 2000-08-05

Address: 6796 Juan Square, Markfort, MN 58988

Phone: +8215934114615

Job: Hospitality Director

Hobby: tabletop games, Foreign language learning, Leather crafting, Horseback riding, Swimming, Knapping, Handball

Introduction: My name is Kelle Weber, I am a magnificent, enchanting, fair, joyous, light, determined, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.