Ghost Shrimp Diet & Feeding Guide voor beginners - Acuario Pets (2023)

Deze site bevat geen medisch advies voor huisdieren. Raadpleeg een erkende dierenarts in uw regio voor medisch advies voor huisdieren.

Deze doorschijnende spookgarnalen kunnen een uitstekende aanvulling zijn op uw aquarium. Maar het kan een beetje verwarrend zijn om als beginner het juiste dieet voor spookgarnalen te kiezen. In dit artikel zal ik het spookgarnalendieet in het wild en in gevangenschap beschrijven, de voedingsgids, de juiste pallets en ander voedsel voor spookgarnalen, enz.

Omdat ze alleseters zijn, zijn spookgarnalen geen kieskeurige eters. Hoewel deze garnalen geen speciale voedseleisen stellen, dient u wel voor een basisdieet te zorgen.

Dus als je een beginner bent, zou je dit artikel moeten doornemen om meer te weten te komen over de voedingsgids en het dieet van spookgarnalen.

Inhoud show

Moet ik mijn spookgarnalen voeren?

Je zou kunnen horen over de populariteit van spookgarnalen als aquariumreinigers. Omdat spookgarnalen natuurlijke aaseters zijn, eten ze bijna alles wat ze op de bodem van het aquarium vinden.

Als u spookgarnalen met vissen samenwoont, zult u niet veel moeite doen om spookgarnalen apart te voeren. Dat komt omdat spookgarnalen kunnen overleven door niet opgegeten vlokkenvoer, pellets, algen, biofilm, enz.

Maar als je een groot aantal spookgarnalen in gevangenschap hebt, moet je ze regelmatig voeren.

Wat eten spookgarnalen?

Als je het dieet van spookgarnalen in het wild en in gevangenschap nauwkeurig bekijkt, zul je je realiseren dat deze garnalen elk soort voedsel eten. Omdat het omnivore schaaldieren zijn, hebben spookgarnalen een breed scala aan diëten.

Over het algemeen geestgarnalen eten algenen restjes gevonden op de bodem van de tank of het wateroppervlak. Ze eten ook levende planten, plantaardig materiaal, kleine organismen, kleinere insecten, insectenlarven, algenwafels, pellets, visvlokken, afval, etc.

Wat eten spookgarnalen in het wild?

In het wild eten spookgarnalen bijna alles wat op hun pad komt. Spookgarnalen worden soms als herbivoren beschouwd omdat ze in de natuur van biologische planten leven.

Als je naar hun bewoning kijkt, zie je dat ze aan de onderste laag van de waterbronnen blijven plakken. Voedsel wordt dus meestal op veel manieren in de bovenste laag van het water opgeslagen. Spookgarnalen vangen dat voedsel op, wat ze ook eetbaar vinden.

Bovendien groeien er van nature planten, diatomeeën en algen in die onderste waterlagen. Dit zijn ongetwijfeld goede voedselbronnen voor de aaseters, zoals spookgarnalen.

De onderzoekers ontdekten dat algen het grootste deel van het dieet van spookgarnalen vervullen. Bovendien consumeren spookgarnalen larven, eieren, onkruid in het water en ander organisch materiaal in het wild.

Deze aaseters eten kleinere organismen dan zijzelf. Zoals bloedwormen, artemia, kleine insecten etc. Ook krijgen spookgarnalen een groot deel van de vitamines uit de ontlasting van vissen.

Wat kunnen huisdierspookgarnalen eten in een aquarium?

Omdat de bewoning van spookgarnalen in gevangenschap niet vergelijkbaar is met die in het wild, moet u hun dieet zorgvuldig samenstellen.

In gevangenschap moet u algen, vissen of garnalenpallets, puin en aquariumplanten in het dieet van spookgarnalen houden. Daarnaast kun je af en toe groenten voeren aan je in gevangenschap levende Ghost-garnalen.

Zie ook Hoe een Ghost Shrimp Jarrarium in te stellen? [6 eenvoudige stappen]

U moet er rekening mee houden dat u eiwit- en calciumbronnen moet opnemen in het dieet van spookgarnalen voor huisdieren. Een eiwitrijk voer is een must voor het kweken van spookgarnalen.

Aan de andere kant moet je met calcium verrijkt voedsel bewaren om hun schelpen sterk te maken. Bovendien helpt calcium spookgarnalen succesvol te vervellen.Klik hierom alles te weten over de rui van spookgarnalen.

Ik heb een kleine lijst gemaakt met voedsel dat je aan je spookgarnaal in een aquarium kunt geven. Dit zijn-

 • Algen
 • Algen wafels
 • Javaans mos
 • Java varen
 • Aquarium planten
 • Artemia
 • Krill garnalen
 • Daphnia
 • Mug
 • Muggenlarven
 • Bloedwormen
 • Eendagsvlieg nimf
 • Inktvis
 • Aquatische onkruiden
 • Garnalen pallet
 • Klein levend voer
 • Vispallets
 • Verschillende soorten diatomeeën
 • Vlokvoer
 • Groene groente
 • spirulina
 • Vruchten
 • Bevroren voedsel
 • Huisgemaakt visvoer
 • Indiase amandelbladeren
 • Larven van insecten
Ghost Shrimp Diet & Feeding Guide voor beginners - Acuario Pets (1)

Eten spookgarnalen veel?

Er wordt gezegd dat spookgarnalen zichzelf dood kunnen eten. Als je goed oplet, zul je beseffen dat het gezegde waar is. Spookgarnalen kunnen veel eten.

Maar te veel eten maakt spookgarnalen niet vet vanwege hun handige maagdarmkanaal. Deze spookgarnalen poepen ook vaker dan ze eten. Daarom hoef je als beginner niet bang te zijn dat je spookgarnaal als huisdier explodeert.

Wat eten babyspookgarnalen?

Of je nu spookgarnalen kweekt of nieuwe baby-spookgarnalen in je aquarium hebt, je kunt je zorgen maken over hun dieet. Maar er is niets om je zorgen over te makenwat baby spookgarnalen te voeren.

De poot van de spookgarnaal volgt hetzelfde dieet als de volwassen spookgarnaal. Maar je moet het verkruimelen of in kleinere stukjes snijden voordat je het aan baby-spookgarnalen geeft.

In de lijst met diëten voor babyspookgarnalen kunt u algen, plantenresten, artemia, algenwafels, waterplanten, larven, pallets, visvlokken, zelfgemaakt visvoer, biofilm, enz.

Er is dus geen extra gedoe bij het maken van een ander dieet voor baby spookgarnalen. U kunt uw baby spookgarnalen ook kant-en-klaar babygarnalenvoer geven.

Voor babygarnalenvoer raad ik aanGlasGarten Garnalen Babyvoedingvoor je baby spookgarnalen.

Eten spookgarnalen kak?

Er blijft een discussie over of spookgarnalen kak eten of niet. Maar de onderzoekers ontdekten dat spookgarnalen vispoep eten.

Dat heb je misschien ook gehoordspookgarnalen zijn aquariumreinigers. Samen met ander overgebleven voedsel of rottende wezens, hebben spookgarnalen de neiging om ook vispoep te consumeren. Maar dit is niet opgenomen in het hoofddieet van spookgarnalen.

Aan de andere kant vormt het eten van vispoep geen bedreiging voor de gezondheid van spookgarnalen. Hoewel het er raar uitziet, krijgen spookgarnalen voedzame waarde door het eten van vispoep.

Kunnen Ghost Garnalen Wortelen Eten?

Spookgarnalen kunnen wortels eten. Maar de wortel moet geblancheerd worden.

Wortels balanceren betekent de wortels in een pan aan de kook houden en ze eruit halen op het moment dat het water kookt. Bovendien kun je de wortels stomen. Het maakt de wortels zacht om te eten.

Je mag geen stuk rauwe wortel toevoegen aan een aquarium. Ook moet je het niet opgegeten stuk gekookte wortel na een paar uur uit de tank halen.

Anders veroorzaakt het een ammoniakpiek vanwege rotting in het tankwater.

Eten spookgarnalen vis?

In het geval van het consumeren van vis, eten spookgarnalen alleen dode vissen.

Bovendien tonen sommige onderzoeken aan dat spookgarnalen kleine pootvis eten, waaronder guppy fry, molly fry, betta fry, enz.

Hoewel deze garnalen alleseters zijn, eten ze geen levende vis. Integendeel, agressieve vissen kunnen spookgarnalen opslokken als je ze samenwoont.

Eten spookgarnalen algen?

In de voedingslijst van spookgarnalen blijven algen bovenaan staan. Spookgarnalen leven zowel in het wild als in gevangenschap van algen. Het aandeel van 80% van het totale dieet van spookgarnalen bevat algen.

Voor gedetailleerde informatie kunt u dit artikel doornemen:eten spookgarnalen planten en algen?

Zal Ghost Garnalen Groenten Eten?

Omdat je alleseters bent, kun je groenten op de dieetlijst van spookgarnalen houden.

Zie ook Ghost Shrimp vs Whisker Shrimp [Verschillen uitgelegd]

Groenten voldoen aan de behoeften aan vezels van de spookgarnaal van uw huisdier. Om spookgarnalen te voeren, gebruiken de deskundige eigenaren vaak sla, komkommer, boerenkool, sla, spinazie, zoete aardappel, wortelen, broccoli, courgette, enz.

In het geval van bladgroenten hoeft u ze slechts 2-3 minuten in kokend water te bewaren. Maar harde groenten moet je wel wat langer in kokend water doen om ze zachter te maken.

Welke planten eten spookgarnalen?

Om een ​​naturalistisch aquarium te creëren, moet je waterplanten toevoegen aan je aquarium met spookgarnalen. Ook helpt de algengroei op planten spookgarnalen om hun dieet te dekken.

Je kunt verschillende waterplanten toevoegen die je spookgarnaal kan eten. Bijvoorbeeld Java Moss, Java Fern, red root floaters, water blauwe regen, pearl weed, water sla, Christmas moss, hornwort, Anubis, red tiger lotus, Cryptocoryne, Vallisneria, etc.

Welk menselijk voedsel kan spookgarnaal eten?

Spookgarnalen kunnen verschillende soorten menselijk voedsel eten, waaronder groenten en fruit. U kunt ze voeren met gekookte pompoen, sla, flespompoen, tomaat, banaan, papaja, taugé, komkommer, courgette, appel, erwten, papajabladeren, etc.

Wat kun je Ghost Garnalen niet voeren?

Er zijn niet zulke strikte beperkingen op voedsel voor spookgarnalen. Maar het zal ongezond zijn voor spookgarnalen om zich te voeden met zwaar bewerkt voedsel.

Bovendien kan de inname van koper vergif zijn voor spookgarnalen. Daarom verbieden verschillende ervaren eigenaren het voeren van visvoer aan deze garnalen, die een hoger kopergehalte hebben.

Hoe vaak moeten spookgarnalen eten?

Het voedingsschema van spookgarnalen varieert afhankelijk van de tankmaten van deze garnalen. Als je spookgarnalen samenwoont met vissen, hoef je niet veel te voeren.

Omdat spookgarnalen aaseters zijn, zullen ze een groot deel van hun dieet halen uit het niet opgegeten visvoer. Ook hoef je niet veel voer te geven als er veel algen in het aquarium zitten.

Maar als u een kolonie spookgarnalen aait, moet u regelmatig garnalenvoer voeren. Je moet om de dag voer geven aan huisdierspookgarnalen. Of u kunt elke 3-4 dagen per week voeren.

Als uw spookgarnaal niet al het voedsel binnen 4 uur opeet, moet u het niet opgegeten voedsel verwijderen. Ook moet u de garnalen in kleine hoeveelheden tegelijk voeren.

Hoeveel moet je spookgarnalen voeren?

Spookgarnalen hebben een grote eetlust. Ook zijn deze garnalen geen kieskeurige eters. Dus eten ze meestal al het voedsel dat je ze geeft op. Bovendien hebben spookgarnalen de neiging om veel te eten en snel overvoerd te raken.

Een hoeveelheid groenten ter grootte van een erwt is voldoende voor 5-6 volwassen spookgarnalen per dag. Daarnaast kunt u om de dag een algenwafel geven voor 4-5 spookgarnalen.

Kortom, u hoeft zich geen zorgen te maken over het volgen van een strikte voedingsroutine, aangezien deze garnalen natuurlijke aaseters zijn.

Hoe vaak moet je babyspookgarnalen voeren?

Je moet baby-spookgarnalen vaker voeren dan volwassen spookgarnalen. Elke 2-3 keer per dag voeren is een redelijke voedingsrichtlijn voor pootgarnalen.

Eten spookgarnalen slakken?

Spookgarnalen eten slakkeneieren en dode slakken. Maar ze consumeren meestal geen levende slakken, ondanks dat ze alleseters zijn.

Eten spookgarnalen elkaar op?

Als je de kannibalistische aard van spookgarnalen vermoedt, zullen deze garnalen elkaar niet opeten. Er zijn ook geen voorbeelden van het eten van hun soort dode soort.

Over het algemeen merkten de ervaren eigenaren op dat spookgarnalen de overblijfselen van andere spookgarnalen eten, zoals zachte schelpen. Maar de volwassen spookgarnalen kunnen de pas geboren spookgarnalen eten.

Als u verwarring heeft, kunt u dit artikel doornemen:doden spookgarnalen elkaar?

Hebben spookgarnalen een supplement nodig?

Als u spookgarnalen als huisdier houdt, dient u deze de benodigde aanvulling te geven. Spookgarnalen hebben calciumsuppletie nodig om hun schaal te vormen en sterk te houden.

Volgens de aanbevelingen van experts kunt u uitcheckenZoo Med Laboratories Nano Banketblok Minicalcium supplement.

Ghost Shrimp Diet & Feeding Guide voor beginners - Acuario Pets (2)

Hoe weet ik of mijn spookgarnalen honger hebben?

Als je spookgarnalen honger hebben, zullen ze niet rustig op één plek blijven grazen. Je zult deze garnalen constant zien zwemmen. Aan de andere kant, als spookgarnalen als huisdier niet binnen 10 minuten na het geven van voedsel eten, hebben ze misschien geen honger.

Zie ook Mag je spookgarnalen eten?

Hoe lang kunnen spookgarnalen overleven zonder voedsel?

Het hangt af van de overvloed aan algen en andere planten in het aquarium met spookgarnalen. Als de tank met spookgarnalen door algen is aangetast, kan uw huisdiergarnaal tot zes maanden zonder voedsel overleven.

Bovendien zijn deze schaaldieren behoorlijk winterhard in geval van honger. Ze kunnen een paar weken in hongersnood overleven als er geen algen of ander voedsel in het aquarium zit.

Waarom eet mijn spookgarnaal niet?

Soms vraag je je misschien af ​​als je geen reactie ziet op voedsel van spookgarnalen, terwijl deze garnalen een grote eetlust hebben. Er kunnen verschillende redenen achter zitten. Laten we eens kijken naar de volgende redenen waarom uw spookgarnaal niet eet.

1. Slechte waterconditie

De meest waarschijnlijke reden voor desinteresse in voedsel kan de slechte waterconditie van de spookgarnalentank zijn. Het ammoniak- en nitrietgehalte dient 0 ppm te zijn.

Ook moet het nitraatgehalte lager zijn dan 20 ppm. Trouwens, de watertemperatuur moet binnen 72-82 graden Fahrenheit zijn om spookgarnalen tevreden te houden.

Als deze waterparameter wordt gewijzigd, kunnen spookgarnalen niet comfortabel gedijen. In dat geval eet uw spookgarnaal mogelijk niet.

2. Overvloed aan algen

Als er veel algen in het aquarium aanwezig zijn, zullen de spookgarnalen van uw huisdier hun maag van nature vullen met natuurlijk voedsel. Als er echter natuurlijke voedselbronnen in het aquarium zijn, zal je spookgarnaal minder interesse tonen in het eten van ander voedsel. Dus als u extra voedsel aan de tank toevoegt, eet uw spookgarnaal mogelijk niet.

3. U merkt het misschien niet tijdens het eten

Het is mogelijk dat u uw spookgarnaal niet vangt om op te eten. Je moet dus een paar dagen je huisdiergarnalen in de gaten houden. U kunt uw garnalen wel eens etend betrappen.

4. Ze hebben geen honger

Over het algemeen adviseren de experts om voedsel na 10 minuten te verwijderen als de garnalen niet eten. Als er geen reden is om weinig trek te hebben in eten, heeft je spookgarnaal misschien geen honger. Daarom eet je spookgarnaal geen voedsel.

Hoe kan ik mijn spookgarnalen aanmoedigen om te eten?

Het is vrij normaal om je zorgen te maken als je spookgarnaal niet eet. Voordat u naar oplossingen zoekt, moet u eerst de redenen achterhalen. Laten we eens kijken naar de volgende manieren waarop u uw spookgarnalen kunt aanmoedigen om te eten.

1. Vermindering van het aantal tankmaten

Als de grootte van de garnalenkolonie niet overeenkomt met de tankgrootte, zal het aquariumwater snel vervuild raken. De algemene vuistregel is om 3-4 spookgarnalen per gallon te houden. Als je te veel garnalen toevoegt, heeft de afvalophoping de neiging om meer te worden.

Daarom moet u de extra spookgarnalen naar een apart aquarium verplaatsen om de omgeving gezond te houden. Het zal je spookgarnalen aanmoedigen om voedsel te ontvangen.

Je kunt ook doorDit artikelover hoeveel spookgarnalen je per gallon kunt houden.

2. Houd de waterparameters goed

De spookgarnalen blijven niet comfortabel in het aquarium als de waterparameters niet ideaal zijn. In dit geval zal uw huisdiergarnaal geen trek hebben om te eten.

Daarom moet u het water regelmatig verversen. Bovendien kunt u het filter in de garnalenbak aanpassen.

UitcheckenDit artikelom meer te weten te komen over ideale waterparameters.

3. Probeer ander eten

U kunt het eentonige dieet doorbreken door een aantal verschillende pallets voedsel te geven. Ook kunt u levend of dood artemia, bloedwormen etc. uitproberen.

Als je op zoek bent naar verschillende garnalentraktaties, zal ik het aanbevelenHikari Tropische Garnalen Cuisine Visvoer,Aqueon Omnivore Garnalenschijfvoer,GlasGarten Garnalen Lollies, enz.

laatste woorden

Als u spookgarnalen als huisdier houdt, hoeft u zich niet veel zorgen te maken over hun dieet. Ik hoop dat dit artikel je dit duidelijk heeft gemaakt over de gevarieerde voeding en voedingsgids van spookgarnalen. Zorg voor een goede tankomgeving om hun eetlust goed te houden.

FAQs

How often should you feed a ghost shrimp? ›

If you have fish in the tank, they'll happily eat any flake food that sinks to the bottom. If you have a large colony of ghost shrimp, feeding every day is OK. Just make sure that the shrimp eat it all within 4 hours and remove uneaten food. If they're leaving a lot of food, give them less at a time.

What do you feed pet ghost shrimp? ›

Ghost Shrimp food is broad as they will eat almost anything. They are great pickers and will eat like machines. Ghost Shrimp food can include some forms of algae, dead plant latter and detritus. These shrimp love fish or shrimp pellets, fish flakes, algae wafers or bits otherwise uneaten food.

How much do ghost shrimp need to eat? ›

Feeding Schedule

Ghost shrimp don't need to be fed very often. This is particularly true if they are in a tank with other fish. They will simply eat whatever drifts to the bottom of the tank. As a general rule of thumb, when they are in a tank on their own, they can be fed every 1 to 2 days.

How many ghost shrimp can you have in a 5 gallon tank? ›

How Many Can Be Kept Together?
Aquarium GallonsIdeal shrimp count
15 or less
315 or less
525 or less
735 or less
7 more rows
Dec 7, 2022

What kills ghost shrimp? ›

Some common issues include high levels of ammonia, nitrite, and pH, which can all be damaging to the health and well-being of your shrimp. Also, any sudden changes in water temperature, salinity levels, or lighting conditions can shock these guys leading to losing their balance and dying.

Do ghost shrimp eat dead plant matter? ›

Often, Ghost Shrimp will subsist on a diet very tiny bits of uneaten food, dead or decaying plant matter. They also eat other soft edible matter accumulating on the bottom of the tank.

Do ghost shrimp eat plant matter? ›

Ghost shrimp eat algae, aquatic plants, larvae, and pellet foods (when kept as pets). Like all shrimp species, the ghost shrimp is a true omnivore and can eat a wide variety of food. Ghost shrimp eat plant matter, insect larvae, and weeds. In captivity they can be fed pellet foods.

Do ghost shrimp clean tanks? ›

Ghost Shrimp and Grass Shrimp

These are very efficient aquarium cleaners who like to eat anything they can get their claws on and will do their best to help keep your aquarium clean. Also known as Glass Shrimp, they may be hard to spot in a colorful aquarium due to their almost transparent appearance.

Do ghost shrimp need live plants? ›

Ghost Shrimp Tank Landscape

They can even tell a live plant from a fake one; live aquarium plants provide shed-matter shrimp like to eat, leading to a cleaner aquarium. Also, plants, along with decorations and rocks, provide ideal hiding places for the little crustaceans and make them feel more at home.

How many ghost shrimp should be together? ›

At the very least, you should have a 5 gallon tank (larger is better of course). Because the shrimp are so small, they don't need a ton of room to roam. For shrimp you want to keep as pets you should aim for a ratio of three to four ghost shrimp per gallon.

Do ghost shrimp multiply? ›

Ghost shrimp spawn readily—and often — in the aquarium. It's common to see females carrying masses of 20 to 30 pinhead-sized, green eggs between the swimmerets underneath their tails. The swimmerets paddle to bring oxygen to the eggs, which hatch in about three weeks.

Do ghost shrimp multiply fast? ›

Ghost shrimp, also called glass shrimp, are small, transparent shrimp commonly sold as aquarium pets or fish food. While several species are referred to by the same name, they can all be cared for in the same basic way. If the shrimp are kept in a comfortable environment with no predators, they can breed rapidly.

Can two ghost shrimp live together? ›

Ghost Shrimp seem to be happy living in small or larger groups of their own kind provided there is ample room in the aquarium for each to have their own space.

Do ghost shrimp need friends? ›

Ghost shrimp live well with other species of freshwater shrimp and non-aggressive aquatic animals, such as snails. In general, most fish that are larger than ghost shrimp aren't suitable tank mates. Small, docile species, such as Cory or Otocinclus catfish, may get along with your shrimp.

Can you overfeed ghost shrimp? ›

Uneaten food can quickly decompose and cause an outbreak of infections and parasites. If you are overfeeding your shrimp there is a very high chance that Scutariella Japonica, Planaria, Vorticella, Hydra, Ellobiopsidae or Green fungus will visit your tank one day.

What is the lifespan of a ghost shrimp? ›

Ghost Shrimp Lifespan

Ghost shrimp have a very short lifespan of only one year. During that year, they'll grow rapidly. Once they outgrow their current exoskeleton, they'll shed/molt it to grow another one.

Do shrimp need to be fed everyday? ›

In a community tank, no specific feeding may be needed, as the shrimp will consume uneaten fish food, algae, and biofilm. In a dedicated shrimp tank or a tank with a sparse fish population, the shrimp can be fed a few times a week (with any uneaten food being removed after an hour or so).

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Barbera Armstrong

Last Updated: 28/08/2023

Views: 6543

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Barbera Armstrong

Birthday: 1992-09-12

Address: Suite 993 99852 Daugherty Causeway, Ritchiehaven, VT 49630

Phone: +5026838435397

Job: National Engineer

Hobby: Listening to music, Board games, Photography, Ice skating, LARPing, Kite flying, Rugby

Introduction: My name is Barbera Armstrong, I am a lovely, delightful, cooperative, funny, enchanting, vivacious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.