Bedtijd is officieel geannuleerd met deze 50 angstaanjagende spookfilms (2023)

Bedtijd is officieel geannuleerd met deze 50 angstaanjagende spookfilms (1)

Eeuwenlang hebben verhalen over slepende geesten ons doen schrikken, opwinden en terroriseren - vanspook verhalenfluisterde rond het kampvuur naar griezelige folklore die van generatie op generatie werd doorgegeven. Natuurlijk zijn enkele van de beste verhalen over geesten ook op onze schermen afgebeeld. Als je in de stemming bent voor een angstaanjagend horloge, hebben we debeste geestfilmsaller tijden, inclusief horrorfilms die je kuntstream nu op Netflix.

Of je nu op zoek bent naar iets engs, grappigs - of ja - zelfs romantisch, onze ultieme lijst met de beste spookfilms heeft voor elk wat wils. Die zijn er natuurlijk volopklassieke horrorfilmsen huiveringwekkendpsychologische trillersdat houdt je de hele nacht wakker (en zelfskrijg je in de stemming voor Halloween!). Maar voor degenen die hun horror niet aankunnen, zijn er ook enkele lichtere keuzes met poltergeists en fantomen, zoalskomische films, bovennatuurlijke drama's en zelfskindvriendelijke enge filmsdat houdt de schrik een beetje meer PG. Het goede nieuws is: welke spookfilm je ook kiest, je krijgt een echt geweldig horloge met de beste spoken en geesten die er zijn.

De stralende (1980)

Bedtijd is officieel geannuleerd met deze 50 angstaanjagende spookfilms (2)

Vaak beschouwd als een van de grootste horrorfilms aller tijden, levert Stanley Kubrick's bewerking van de roman van Stephen King - over een aspirant-schrijver genaamd Jack Torrance (Jack Nicholson) die conciërge wordt in een afgelegen hotel - alle psychologische horror en spookachtige terreur.

KIJK OP AMAZON

VERWANT: 20 fascinerende feiten over de glans waarvan we wedden dat je ze niet wist

Een spookverhaal (2017)

Bedtijd is officieel geannuleerd met deze 50 angstaanjagende spookfilms (3)

Voor wie op zoek is naar een meer ongebruikelijk, onconventioneel spookverhaal: deze veelgeprezen A24-film draait om een ​​onlangs overleden man die als een geest (ja, wit laken en zo) terugkeert naar het huis dat hij deelt met zijn vrouw, een weduwe. Het is een aangrijpende film over verlies, verdriet en tijd die je niet snel zult vergeten.

KIJK OP AMAZON

Poltergeist (1982)

Bedtijd is officieel geannuleerd met deze 50 angstaanjagende spookfilms (4)

Er gebeuren vreemde gebeurtenissen met een jong gezin dat in een huis in een buitenwijk van Californië woont, als de 5-jarige Carol Anne via een televisietoestel met geesten begint te communiceren. Bereid je voor op veel zenuwslopende spanning van deze horror-thriller van Steven Spielberg.

KIJK OP HBO MAX

Advertentie - Lees hieronder verder

The Conjuring (2013)

Bedtijd is officieel geannuleerd met deze 50 angstaanjagende spookfilms (5)

Wat is er angstaanjagender dan een spookverhaal geïnspireerd door ware gebeurtenissen? Gebaseerd op een real-life paranormaal onderzoek,Het toverenzal je zeker koude rillingen bezorgen met een verhaal over een familie die naar een afgelegen oude boerderij verhuist - alleen om te ontdekken dat het er spookt.

KIJK OP HBOMAX

VERWANT:Hoe je de Conjuring-serie kunt bekijken voor de engste filmmarathon ooit

Geest (1990)

Bedtijd is officieel geannuleerd met deze 50 angstaanjagende spookfilms (6)

Want wie houdt er niet van een spookromantiek? Mocht je dit nog niet bekeken hebbenFilm uit de jaren 90over de geest van een vermoorde bankier die samenwerkt met een paranormaal begaafde om zijn geliefde te redden, heb je waarschijnlijk in ieder geval gezienDaticonische scène met Patrick Swayze en Demi Moore die gezellig bij het pottenbakkerswiel zitten.

KIJK OP AMAZON

Ghostbusters (1984)

Bedtijd is officieel geannuleerd met deze 50 angstaanjagende spookfilms (7)

Een echte klassieker konden we niet vergeten! Deze iconische bovennatuurlijke komedie over parapsychologen die een spookjachtbedrijf beginnen in New York City is niet voor niets een enorme franchise begonnen.

KIJK OP AMAZON

VERWANT:50 films uit de jaren '80 die je helemaal bent vergeten

Advertentie - Lees hieronder verder

Ghostbusters: beantwoord de oproep (2016)

Bedtijd is officieel geannuleerd met deze 50 angstaanjagende spookfilms (8)

Natuurlijk, na het bekijken van het origineelGhostbusters,je zult ook de herstart van 2016 moeten zien - een hilarische kijk op de klassieker - met Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Kate McKinnon en Leslie Jones als de vier spokenjagers van New York City.

KIJK OP AMAZON

De ruggengraat van de duivel (2001)

Bedtijd is officieel geannuleerd met deze 50 angstaanjagende spookfilms (9)

Als je het leuk vondDe vorm van waterEnHet labyrint van Pan, probeer het gotische horrormeesterwerk van regisseur Guillermo del Toro uit 2001. Dit treurige, zich afspelend tijdens de Spaanse burgeroorlogSpaanstalige filmvolgt een jongen die de geheimen van een spookachtig weeshuis ontdekt.

KIJK OP APPLE TV

Een verhaal van twee zussen (2003)

Bedtijd is officieel geannuleerd met deze 50 angstaanjagende spookfilms (10)

Deze veelgeprezen Koreaanse film combineert psychologische thriller, drama en horror tot één echt aangrijpend, griezelig verhaal over twee zussen die vanuit een psychiatrisch ziekenhuis terugkeren naar hun landhuis, waar zich vreemde incidenten beginnen voor te doen.

KIJK OP AMAZON

VERWANT:De 22 beste Koreaanse films om aan je kijklijst toe te voegen

Advertentie - Lees hieronder verder

Het zesde zintuig (1999)

Bedtijd is officieel geannuleerd met deze 50 angstaanjagende spookfilms (11)

Beschouwd als een van de grootste werken van M. Night Shyamalan (het verdiende zelfs een nominatie voor de beste film, een zeldzame gebeurtenis voor een horrorfilm!),Het zesde Zintuigis een huiveringwekkende thriller over een kinderpsycholoog (Bruce Willis) die het duistere geheim van een jonge jongen ontdekt: hij kan met de doden praten.

KIJK OP AMAZON

Keversap (1988)

Bedtijd is officieel geannuleerd met deze 50 angstaanjagende spookfilms (12)

Als je op zoek bent naar iets luchtigers, kun je niet fout gaan met deze cultklassieker uit de jaren 80 van Tim Burton. Gecentreerd rond twee geesten die hun voormalige huis achtervolgen,Keversapzal zeker beide lachen opwekkenEnde schrik.

KIJK OP AMAZON

VERWANT:60 beste Halloween-films, van oude klassiekers tot nieuwe cultfavorieten

Snoepman (1992)

Bedtijd is officieel geannuleerd met deze 50 angstaanjagende spookfilms (13)

Een horrorfilm die ook kwesties als ras en sociale klasse onderzoekt,Snoepmanvolgt eenAfgestudeerde student uit Chicago onderzoekt de stedelijke legende van een moorddadige geest die is opgeroepen door degenen die zijn naam vijf keer in een spiegel durven te herhalen. En als je deze leuk vindt, kun je ook kijken naar deVervolg 2021door Jordan Peele daarna.

KIJK OP AMAZON

Advertentie - Lees hieronder verder

Persoonlijke shopper (2016)

Bedtijd is officieel geannuleerd met deze 50 angstaanjagende spookfilms (14)

Als je op zoek bent naar een angstaanjagend spookverhaal dat horror perfect combineert met drama, probeer dan deze veelgeprezen thriller waarin Kristen Stewart speelt als een personal shopper in Parijs die probeert te communiceren met haar overleden broer en mysterieuze berichten begint te ontvangen van een onbekende bron. .

KIJK OP AMAZON

Het rondspoken (1963)

Bedtijd is officieel geannuleerd met deze 50 angstaanjagende spookfilms (15)

Zin in een oude klassieker? Je zult dol zijn op deze horrorfilm uit 1963, gebaseerd op de roman van Shirley JacksonHet spook van Hill House, die een groep gasten volgt die deelnemen aan een paranormaal onderzoek in een spookhuis.

KIJK OP AMAZON

VERWANT:20 klassieke films op Netflix waar je extra nostalgisch van wordt

Coco (2017)

Bedtijd is officieel geannuleerd met deze 50 angstaanjagende spookfilms (16)

Natuurlijk, het is misschien niet waar je meteen aan denkt als je 'spookfilm' hoort, maar dit is populairPixar-filmdraait om een ​​jongen die naar het Land van de Doden wordt getransporteerd, waar hij de geesten van zijn voorouders ontmoet. Wie zegt dat spookverhalen niet schattig en hartverwarmend kunnen zijn?

KIJK OP DISNEY+

Advertentie - Lees hieronder verder

De vormverwisselaar (1980)

Bedtijd is officieel geannuleerd met deze 50 angstaanjagende spookfilms (17)

In deze angstaanjagende psychologische horrorfilm die vaak wordt beschouwd als een van de beste horrorfilms aller tijden, trekt een componist die onlangs zijn vrouw en dochter verloor door een tragisch ongeval zich terug in een afgelegen landhuis om bovennatuurlijke gebeurtenissen mee te maken.

KIJK OP AMAZON

Paranormale activiteit (2007)

Bedtijd is officieel geannuleerd met deze 50 angstaanjagende spookfilms (18)

Bekend om zijn horrorscènes met gevonden beelden,de eerste van deParanormale activiteitfranchise volgt een stel dat naar een huis in een buitenwijk verhuist en videocamera's in het huis installeert nadat ze gestoord zijn door wat een bovennatuurlijke aanwezigheid lijkt te zijn.

KIJK OP AMAZON

Gebied van dromen (1989)

Bedtijd is officieel geannuleerd met deze 50 angstaanjagende spookfilms (19)

Geesten en honkbal, wie wist dat? Deze voor een Academy Award genomineerde sportfantasiedramafilmis niet jouw typische spookverhaalhet gaat over een boer (Kevin Costner) die door een mysterieuze stem wordt overtuigd om een ​​honkbalveld aan te leggen, dat de geesten van honkballegendes aantrekt.

KIJK OP AMAZON

Advertentie - Lees hieronder verder

De anderen (2001)

Bedtijd is officieel geannuleerd met deze 50 angstaanjagende spookfilms (20)

Nicole Kidman speelt de hoofdrol in deze gotische bovennatuurlijke film die zich afspeelt in de jaren 40 over een moeder die tijdens de Tweede Wereldoorlog met haar twee kinderen naar de Engelse kust verhuist. Ze begint te vermoeden dat hun afgelegen landhuis wordt bewoond door mysterieuze 'anderen'.

KIJK OP AMAZON

De beangstigers (1996)

Bedtijd is officieel geannuleerd met deze 50 angstaanjagende spookfilms (21)

Wees voorbereid op zowel lachen als schrikken in deze bovennatuurlijke komische horrorfilm van regisseur Peter Jackson, vooral bekend van deLord of the Ringstrilogie, die een architect (Michael J. Fox) volgt met het vermogen om met geesten te communiceren na de dood van zijn vrouw.

KIJK OP AMAZON

Bedtijd is officieel geannuleerd met deze 50 angstaanjagende spookfilms (22)

Hanna Jeon

Geassocieerde handelsredacteur

Hannah Jeon is een Associate Commerce Editor bij Prevention, waar ze door experts aangestuurde commerce-inhoud behandelt voor alles wat met gezondheid, schoonheid en welzijn te maken heeft. Ze was eerder redactieassistent bij Good Housekeeping en behaalde haar bachelordiploma in creatief schrijven en psychologie aan de Johns Hopkins University. Als ze niet op zoek is naar de beste producten online, kun je haar vaak nieuwe foodspots in New York City zien uitproberen of wegklikken achter een camera.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kelle Weber

Last Updated: 05/09/2023

Views: 5731

Rating: 4.2 / 5 (53 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kelle Weber

Birthday: 2000-08-05

Address: 6796 Juan Square, Markfort, MN 58988

Phone: +8215934114615

Job: Hospitality Director

Hobby: tabletop games, Foreign language learning, Leather crafting, Horseback riding, Swimming, Knapping, Handball

Introduction: My name is Kelle Weber, I am a magnificent, enchanting, fair, joyous, light, determined, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.